C#

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. C#
C#

C#, Microsoft tarafından geliştirilmekte ve desteklenmekte olan,  C++’ın gücünü ve Visual Basic’in kullanıcı dostu yapısını birleştiren bir dil olarak ortaya çıkmıştır. .Net Framework ile derlenen kodlar “.exe” uzantılı çalıştırılabilir uygulamalara dönüşürler. Nesne tabanlı programlama dillerinden biri olan C#’a Java, C++ veya C diliyle daha önceden uygulama geliştirmiş bir programcı kısa sürede adapte olabilir, yazım kurallarına (syntax) alışabilir. 

Temel özellikleri:

Esnek: C#’da geliştirdiğiniz uygulamaları masaüstünde, web’de , mobil platformlarda, hatta IoT (Internet of Things) sistemlerde kullanarak uygulamalar, servisler yazabilirsiniz.

Güçlü: C++ ile aynı komut setini kullanır.
Kullanımı kolay: Göze daha sade gelen yazım dili ile profesyonel uygulamaları daha kısa sürede yazabilirsiniz.
Nesne tabanlı: Nesne tabanlı programlamlama dillerinin temel 4 özelliğini de (Soyutlama, Paketleme ,Kalıtım Alma,Çok Biçimlilik) içerir.

C# ile uygulama geliştirmede Microsoft tarafından geliştirilmekte olan Visual Studio (IDE) kullanılır. Ücretsiz ve lisanslı sürümleri geliştiricilerin kullanımına açıktır. Eğer üniversitede öğrenciyseniz, okulunuzun size verdiği mail adresini kullanarak Microsft’a ait Dreamspark programına kayıt olup ücretsiz kullanabilirsiniz. 2016 itibariyle Visual Studio, Windows ve MacOS işletim sistemlerinde kurulabilmektedir.