SEO

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. SEO
SEO Neden Önemlidir?

SEO Neden Önemlidir?

SEO, web sitenizin arama motorlarında üstte yer alması için çalışmalardır. İyi bir çalışma ile internet sitenizi üst sıralara taşıyabilirsiniz.

Bir web sitesi oluşturduğunuzda belirli bir hit yakalamaya çalışırsınız. Fakat bu çok kolay bir durum değildir. hit yakalamak için web sitenizin bilinmesi gerekir. Bunun için SEO ve reklam  gibi yöntemlere başvurmanız gerekecektir. SEO çalışmanız ne kadar iyi olursa ulaşmak istediğiniz kitle için harcayacağınız reklam maliyeti ters orantılı bir şekilde değişecektir. Web siteniz için reklam vermek, sitenizin tanınması  için yapılan bir çalışmadır. Google siz reklam verdiğiniz için web sitenizi üst sıralara taşımayacaktır. Reklamlarınız sadece site trafiğini arttırmak ve sitenizin tanınması için yapılan bir stratejik yöntemdir.

Artık insanlar  alışveriş yapmak için interneti kullanıyorlar. Gün geçtikçe internetten alışveriş yapan insan sayısı hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu istatistik ile muhteşem bir müşteri kitlesi oluşuyor. Bu da sanal ortamdaki rekabeti arttırıyor. Satışlarınızın artması ve yeni müşteriler kazanmanız için hedef olarak belirlediğiniz kelimede üst sıralara çıkmanız gerekecektir. Üst sıralara çıkmanız markalaşmanızı sağlayacak ve tanınırlığınızı arttıracaktır. Aynı zamanda markalaşmanız sitenizin güvenilirliğini arttıracaktır.

SEO işlemleri iki kategoride ele alabiliriz. Site içi SEO ve site dışı SEOSite içi yapılan SEO işlemlerinden bazıları şu şekildedir;

Title ve description geliştirmeleri

- Başlık (H) etiketlerininin düzenlenmesi ve  geliştirilmesi

- Sayfa açılış hızının arttırılması

- Link yapısının geliştirilmesi

- Sayfa ici linklerin oluşturulması

Site dışı SEO için ise  bazı işlemler şu şekildedir;

Kaliteli bir backlink yapısı oluşturma

- Sosyal medya çalışmaları

Markalaşmak ve sitenizden iyi bir satış yapmak istiyorsanız SEO kavramını önemsemeniz ve bunun için çalışmalar yapmaya başlamalısınız. İyi bir SEO çalışması yaptığınız taktirde gözle görülebilir bir şekilde çalışmanızın etkisini hissedeceksiniz.

 


#Seo, Arama Motoru Optimizasyonu