Web Sitelerinin İçeriği ve Önemi

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Web Sitelerinin İçeriği ve Önemi
Web Sitelerinin İçeriği ve Önemi

Web Sitelerinin İçeriği Ve Önemi

Web sitesi içeriği, herhangi bir şirketin önemli bir yönüdür. Bir web sitesi bir şirket, kuruluş veya yalnızca birinin kişisel sitesi için olsun, iyi yazılmış içeriğe sahip olmak önemlidir. Bu, özellikle web sitelerinde ürün satan şirketler için geçerlidir. İnternetin günümüz dünyasında iş yapmanın merkezi haline geldiği bir sır değil. Bu, web siteniz harika içeriğe sahip değilse, başka bir yere giden potansiyel müşterileri kaçırıyor olabilirsiniz.

Bu makalenin amacı, web sitelerinin içeriği ve önemi için bir kılavuz sağlamaktır.

  • SEO temel olarak müşterinin ilgi alanlarına göre yapıldığından, web sitesinin içeriği SEO dostu olduğu kadar müşterilere yönelik olmalıdır. Metin dilbilgisi içermemeli ve müşteriler için basit, kolay ve anlaşılır olmalıdır.
  • Web sitesinin başlığı işinizle alakalı olmalıdır. Müşterileri çekecek kadar akılda kalıcı olmalıdır. Başlık kalın, açık, basit ve anlaşılması kolay olmalıdır. Web sitesinin açıklaması, işletmeniz hakkında gerekli tüm bilgileri içermelidir.
  • Web sitesinin içeriği, işletmenizle ilgili ve mantıklı, kaliteli bir görsel içermelidir. İşletmenizle ilgili iletişim bilgileri, adres vb. tüm bilgiler de sitede belirtilmelidir.
  • Bir arama motoru web sitenizi ziyaret ettiğinde, insanların arama motoruna yazdıkları ifadelerle alaka düzeyini belirlemek için web sitenizin içeriğini tarar. Web sitenizin içeriğini ve bir kişinin aradığı şeyle ne kadar alakalı olduğunu analiz eder.
  • Web sitelerinin içeriği, onları bilgilendirici ve ilginç kılan şeydir. Önemli olan sadece iyi içeriğe sahip olmanız değil, aynı zamanda ne kadar faydalı olduğu da önemlidir. Bir sitedeki içerik ne kadar önemliyse, arama motoru sonuç sayfasında o kadar üst sıralarda yer alır.

Bir web sitesinin içeriği, arama motorlarının en önemli parçasıdır. Bir web sayfasının ne hakkında olduğunun ve kullanıcılarla alakalı olup olmadığının ana göstergesidir. Bir web sitesinin içeriği farklı bileşenlere ayrılabilir. Bazıları sayfada görüntülenir, diğerleri arka planda bulunur .Sayfada görünen metin. Hem doğrudan sayfada görüntülenen metinden (başlıklar gibi) hem de resimlerden veya meta verilerden gelen alt nitelikler gibi diğer kaynaklardan türetilen metinlerden oluşur. İkincisi, sıralamalar üzerinde doğrudan etkisi olmadığı için genellikle daha az dikkat çeker, ancak yine de tarayıcılarında resim veya video göremeyen (ekran okuyucular gibi) kullanıcılar için önemli bir rol oynar. Hedef sayfa hakkında ek bilgi sağlayan bağlantı metinleri ve bağlantı başlıkları ile sayfalar arasındaki bağlantılar. Bağlantılar en önemli sıralama faktörlerinden biridir ve arama motorlarının hangi içeriğin önemli olduğunu ve arama sonuçlarında ilk sırada yer alması gerektiğini belirlemesinde büyük rol oynarlar. Görseller ve videolar da içeriktir, ancak arama motorlarına görünür olmak için ek bilgilere ihtiyaç duyarlar: resim alt nitelikleri ve başlıklar ve açıklamalar gibi video meta verileri. Bu meta veriler, arama motorlarının ne hakkında olduklarını anlamalarına yardımcı olmak için bu öğeler hakkında ek bağlam sağlar. İnternetteki web sitelerinin içeriğinin iki ana yönü vardır: metinsel ve görsel içerikleri. Metinsel içerikleri, doğal dil (ör. İngilizce) ve bilgisayar dillerinin (ör. HTML, Basamaklı Stil Sayfaları) bazı kombinasyonlarından oluşurken, görsel içerikleri metin içerebilen grafik resimlerden (ör. JPEG, GIF, PNG) oluşur

 Web sitelerinde yer alan bilgiler, kitaplarda bulunan bilgilerle karşılaştırılabilir. Bir kitap kağıda yazdırılabilir veya bilgisayar monitöründe okunabilir; aynı şekilde, bir web sitesi kağıda yazdırılabilir veya bir bilgisayar monitöründe görüntülenebilir. Belirli bir kitabın veya web sitesinin içeriği de zamanla değişebilir; örneğin, bir kitap daha önceki baskılarda bulunan hataları düzeltmek için zaman içinde yeni baskılardan geçebilir. Bir web sitesine, İnternet gibi genel bir İnternet Protokolü (IP) ağı veya siteyi tanımlayan tek tip bir kaynak bulucuya (URL) başvurarak özel bir yerel alan ağı (LAN) aracılığıyla erişilebilir. Arama motorlarının bir web sitesini sıralamak için kullandığı iki kriter vardır: web sitesine verilen bağlantıların miktarı ve bu bağlantıların kalitesi. İşte burada zorlaşıyor, çünkü yüksek miktarda düşük kaliteli bağlantı hiçbir şey ifade etmiyor ve düşük miktarda yüksek kaliteli bağlantı şaşırtıcı sonuçlar verebilir.

Önemli olan, ilgili sitelerden önemli sayıda yetkili bağlantı oluşturmaktır. Yüksek kaliteli bağlantılar söz konusu olduğunda, bazı türler diğerlerinden daha iyidir. Google'ın "yetkili" olarak kabul ettiği diğer web sitelerinden gelen bağlantılar en değerli olanlardır (PageRank sistemi tarafından belirtildiği gibi). Örneğin, arama motorları Vikipedi gibi bir siteden gelen bir bağlantıya kişisel blogunuz’dan daha fazla ağırlık verecektir. Ancak bu, blogunuzun sayılmadığı anlamına gelmez - herhangi bir bağlantı yardımcı olabilir. Ayrıca web sitesi, sahip olduğunuz en önemli pazarlama araçlarından biridir. İnsanlara ne yaptığınızı, sizinle nasıl iletişim kuracaklarını, ne tür ürünler sattığınızı ve çok daha fazlasını anlatır. İyi yazılmış bir web sitesi, alanınızda uzman olarak itibar kazanmanıza, yeni müşteriler çekmenize ve satış yapmanıza yardımcı olabilir.

Ancak, bir web sitesi oluşturmak yeterli değildir. Ayrıca, işletmenizdeki mevcut eğilimleri ve değişiklikleri yansıtması için içeriğinizi düzenli olarak güncellemeniz gerekir.

 


#Web Site #Web Sitesinin Önemi