Web tasarım nedir?

Web tasarım nedir? Web sitenizin içeriği, göründüğü yol ve çalışma şekli ile birlikte web sitesinin tasarımı tarafından belirlenir. Web tasarım nedir sorusuna bir başka açıyla bakacak olursak, site ziyaretçilerinize sayfa gönderen etkileşimli özelliklerin düzenini, renklerini, metin stillerini, yapısını, grafiklerini, görüntülerini ve kullanımını belirleyen bir elektronik dosyalar koleksiyonunu kavramsallaştırma, planlama ve oluşturma sürecidir. Profesyonel Web tasarım, işletmenizi çevrimiçi olarak güvenilir göstermeye yardımcı olur.

Bir Web sitesi kurmaya hazır olduğunuzda, bir dizi alternatif seçenek vardır:

Web Sitesi Tasarlamak İçin Basit Bir 1-2-3 Kılavuzu

  1. Benzersiz bir Web Site oluşturmak için profesyonel bir web tasarım uzmanı kiralayabilirsiniz.
  2. Adobe Photoshop CC ile web siteniz için özel görseller hazırlayabilirsiniz. Bu konuda en iyisi budur. Başka bir programı denemeyin bile. Çünkü başka bir programı denemeye kalkarsanız buna geçmeniz oldukça zor olacaktır. Biraz kendinizi zorlayın ve Adobe Photoshop’u öğrenin. Oluşturmuş olduğunuz görselleri  Adobe Dreamweaver gibi hazır yazılımları kullanarak kendi web site şablonunuzu oluşturabilirsiniz. (Bu proramlar teknik uzmanlık gerektirir.)
  3. Şirketinizin renkleri, grafikleri ve metinleri ile özelleştirebilmek için önceden ayarlanmış ve / veya özelleştirilebilir hazır Web tasarım şablonlarıyla çevrimiçi web site tasarım araçlarını kullanabilirsiniz.

Web sitenizin tasarımında yer alan özelleştirme derecesi, sitenizi hazır ve çalışır hale getirmenin hızını ve maliyetini belirleyecektir.

 

Profesyonel Web Tasarım Çevrimiçi İşletmeme Nasıl Yardımcı Olabilir?

Sizi ve şirketinizi kaliteli kılar ve aşağıda verilen maddelerdeki teknik sorunlardan korur;

  • Profesyonel Web tasarım, müşterilerinize güven verir ve ziyaretçilerinizin ihtiyaçlarını karşılar. Gereksiz ve kafa karıştırıcı tasarım öğeleri olmadan müşterilerinize bilmek istediklerini hızla anlatır.
  • Web sitenizin tasarımındaki navigasyonun tahmin edilebilir, tutarlı ve anlaşılması kolay olduğundan emin olabilirsiniz. Profesyonel Web Tasarım ziyaretçileriniz ile güvenilir bir ilişki kurmanıza yardımcı olacaktır.
  • Arama motorlarında web sitenizi görünür kılar. Web sitenizin tasarımı ne kadar çekici olursa olsun, arama motorlarının okuyabileceği bir şekilde kodlanmamışsa, arama motorlarının sonuç sayfalarında görünmeyecektir.
  • Bir müşterinin siteden uzaklaşması çok fazla zaman almaz. Uzun yüklenme süresi, kırık bağlantılar ve açılmayan görseller, Profesyonel bir Web Tasarım hizmeti tarafından çözülebilecek konulardan sadece bir kaçıdır.

Tüm bunların yanı sıra profesyonel bir web ajansı ile çalıştığınızda sektörünüzdeki tüm rakiplerinize göre itibar açısından sizi farklı kılacaktır. Bunun farkını görebilmek için web tasarım referanslarımıza göz atmanıza önemle tavsiye ederiz.

Ayrıca bakış açınızı değiştirebilmek için yalnızca para kazanmaya odaklanmayın. Elbetteki her firma profesyonel bir web site tasarımı yaptırırken ona maddi olarakta geri dönmesini bekler. Fakat unutmayın ki; mağazınıza, ofisinize bile ilk girişte bir yatırım yaparsınız. Bu yatırımı neden bir web site tasarımı yaptırırken düşünmeyesiniz ki? Günümüzde internet kullanımının ne kadar büyük bir potansiyel oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeple yaptıracağınız web site projesine mağazanıza yada ofisinize ne kadar önem veriyorsanız bir o kadar önem vermelisiniz.

Eğer bir web tasarım uzmanı olmak hedefliyorsanız, sizde müşterilerinize bu açıdan bakmasını sağlamak üzere ne yapacağınızı onlara anlatmaktan sıkılmayın.